Onderhoud

Onderhoud laminaat vloeren

Een laminaatparket is een hygiënische vloer.
Het is makkelijk schoon te maken en vergt evenmin veel inspanning om dat zo te houden.

Dagelijks onderhoud/schoonmaak:
Uw vloer dagelijks stofwissen of stofzuigen(met de toebehoren voor harde vloeren) en vlekken verwijderen*, dat is alles wat u moet doen om uw vloer in een handomdraai mooi te houden.

Periodiek onderhoud/schoonmaak:
Om de twee weken is het raadzaam om uw vloer met een klamvochtige doek, in combinatie met een neutraal reinigingsmiddel te reinigen.

* Verwijder vlekken, plekken enz. als deze ontstaan.

Wrijf de vlek weg met een schone en droge doek voorzien van een neutraal reinigingsmiddel.
Sproei nooit rechtstreeks een reinigingsmiddel op de vloer.
Als u een oplosmiddel of een neutraal reinigingsmiddel gebruikt, lees dan eerst zorgvuldig de veiligheidsvoorschriften!

Alle benodigde producten zijn bij IJsselparket verkrijgbaar.

Onderhoud gelakte vloerdelen

Voor de bescherming van de door ons geleverde vloerdelen gebruiken wij de beste beschermingsmiddelen. Het onderhoudsmiddel Wis-Was is speciaal ontwikkeld voor het onderhoud van gelakte vloerdelen. Deze polish reinigt en laat een beschermlaag achter in één behandeling. Om te zorgen voor een optimale duurzaamheid dient u een gelakte vloer als volgt te onderhouden:

Het normale onderhoud beperkt zich tot het droog afstoffen en stofzuigen. Alleen gemorste vloeistoffen, kleverige stoffen e.d. dient u met een vochtige doek af te nemen.

Voor gebruik van het onderhoudsmiddel de vloer schoonmaken. Wanneer u Wis-Was voor het eerst gebruikt dan 1:1 met water verdunnen en aanbrengen met een polishdoek. Bij volgende onderhoudsbeurten wordt Wis-Was 1:10 met water verdund en met een duodweil of vloerenreiniger aangebracht. Bij sterke vervuiling de vloer eerst vochtig reinigen.

De laag Wis-Was niet naspoelen of nawrijven. Vermeng Wis-Was niet met andere reinigingsmiddelen.

Op vloerdelen adviseren wij in de lengte richting van de houtnerf te werken; u bereikt hiermee een streeploos resultaat. Bij lichte beschadigingen kunt u
Wis-Was puur met een doek op de beschadigde plaats aanbrengen.

Alle benodigde produkten zijn bij IJsselparket verkrijgbaar.

Onderhoud hardwax geoliede vloerdelen

Voor de bescherming van de door ons geleverde vloerdelen gebruiken wij de beste beschermingsmiddelen. De onderhoudsmiddelen behorende bij de met IJsselparket hardwaxolie Plus behandelde vloeren zijn op te splitsen in Wisch -Fix (te mengen met water) en IJsselparket vloeibare onderhoudswas.

Het normale onderhoud beperkt zich tot het droog afstoffen en stofzuigen. Sterk vervuilde vloeren kunnen vochtig worden afgenomen. Aan één liter lauw water 1 dopje Wisch-Fix toevoegen en met behulp van een duodweil aanbrengen. Vervolgens droogwrijven.
Hardnekkige vlekken behandelen met onderhoudswas met behulp van een polijstkussentje. Vloeren in de klarwachs én kant en klare vloeren binnen 4 weken in de onderhoudswas zetten.

Loopzones en vaak gereinigde plekken als volgt behandelen met IJsselparket onderhoudswas:
Voor gebruik goed schudden! Oppervlak schoonmaken met stofzuiger en/of dweil. Hardnekkige vlekken verwijderen met onderhoudswas op polijstkussentje.
IJsselparket onderhoudswas opbrengen met Hardwaxdoek en laten drogen. Droogtijd 30-60 minuten. Eventueel voor een glanzend resultaat –na droging licht oppoetsen.

Alle benodigde producten zijn bij IJsselparket verkrijgbaar.