Duovloeren

vissengraat vloer

Een duovloer (ook wel duoplank/combiplank genoemd) is een speciaal ontwikkelde vloer, geschikt voor het leggen van bredere ruimtes.
Het is een ‘’werkingsarme’’ vloer, welke zowel zwevend als rechtstreeks vastverlijmd kan worden op een egale ondervloer.

Deze 20 mm dikke planken zijn al in de fabriek opgebouwd uit twee lagen.
Een toplaag van 5-6 mm massief hout met daaronder watervaste berken multiplex(krimpvrij). De delen zijn onder hoge druk verlijmd en voorzien van ‘’messing en groef’’.
Dankzij deze constructie werken duovloeren beduidend minder dan massieve vloerdelen. Deze vloeren zijn in vele houtsoorten leverbaar en eiken duoplanken kunnen door IJsselparket evt. gerookt, verouderd, geborsteld, gekleurd en kant & klaar afgeleverd worden.

Bij zwevend plaatsen is een vochtwerende laag en een geluiddempende onderlaag noodzakelijk.
Omdat Duoplanken zwevend geplaatst kunnen worden is het ook mogelijk deze in appartementen, flats en op etagevloeren over breder ruimte aansluitend te leggen.
Afhankelijk van de situatie kan worden gekozen voor een rubber foamlaag of geluidsisolerende platen al of niet voorzien van een TNO –certificaat.

Bij Rechtstreeks verlijming op een vlakke ondervloer worden de delen in een Elastische 1-component parketlijm gelegd.
De duovloeren zijn geschikt om op vloerverwarming te plaatsen(niet alle houtsoorten ).
Laat u bij IJsselparket informeren over houten vloeren in combinatie met vloerverwarming.

Nieuw bij IJsselparket, en inspelend op de moderne woontrends, zijn de Eiken XXL duovloeren.
Deze Duoplanken zijn 15 mm dik en 30 cm breed !!!
Deze planken worden voor IJsselparket exclusief gefabriceerd en onbewerkt aangeleverd.Hierdoor is het voor ons mogelijk de planken in elke kleur, bewerking en afwerking kant& klaar aan u af te leveren.